22 oct. 2009

Afla cine iti fura energia!


Ai zile in care pur si simplu nu stii unde ti-a disparut energia? E abia miezul zilei si te simti extenuata? Afla ca esti cel mai probabil inconjurata de factori "mancatori de energie"!

Mancatorul de energie 1: Emailul!

Te trezesti, iti bei cafeaua, iar in timpul asta iti verifici emailul. In drum spre birou il mai verifici o data, iar cand ajungi la serviciu trimiti cateva scrisori electronice la randul tau, iar in pauza de masa dai cateva sms-uri de pe telefonul mobil. Munca ta este mereu intrerupta de cate un "Buzz", "Mail Alert" sau acel ton care te anunta ca ai un mesaj nou in casuta vocala. Acest scenariu iti suna cunoscut? Cu toate ca tehnologia ar trebui sa-ti faciliteze viata, se pare ca ea nu face decat sa ti-o complice si sa te extenueze atunci cand esti inconjurata de ea. Renunta la comunicarea virtuala atunci cand esti la masa, iar cand lucrezi incearca sa treci tehnologia pe optiunea "silentios".
Iesiti in aer liber ca sa va incarcati bateriile

Mancatorul de energie 2: Plictiseala!

Daca rutina s-a instalat in viata ta, afla ca mancatorii de energie vin la pachet cu aceasta! Daca nu schimbi programul "birou-pat", nu numai ca energia va fi o dulce amintire, dar treptat va aparea depresia, anxietatea, stresul. Schimba ritmul, incearca sa iesi la un suc dupa orele de munca. Daca ai familie, scoate-i in parc pe toti, chiar daca le intarzii putin ora de somn. Si, presupunand ca totusi nu poti face nicio activitate in afara casei, cumpara un joc de societate si seara joaca doua-trei runde!

Mancatorul de energie 3: Postura gresita!


Daca stai la birou toata ziua ai sa constati in timp ca ti-ai deformat coloana, ca ai dureri lobare groaznice, muschii sunt sensibili si lipsiti de putere, iar afla ca statul la birou timp indelungat provoaca aparitia hemoroizilor! Aceste dureri, stari de inconfort sunt poate cei mai puternici mancatori de energie! De aceea, in pauze misca-te prin birou, bea cafeaua plimbandu-te in jurul cladirii in care lucrezi, stai sprijinita de un perete drept ori de cate ori ai ocazia. In strainatate, multe companii isi indeamna salariatii sa isi ia 10 minute din timpul de lucru si sa faca putina miscare de inviorare.
Aparatura de birou este toxica

Mancatorul de energie 4: Aerul toxic din birou!

Desi nu-ti dai seama, mesajele te solicita la maximum
Copiatorul, faxul, calculatorul, imprimanta, produsele profesionale de curatenie! Te gandesti cat aer toxic este in jurul tau? Toate aceste produse emana toxine care la inceput iti mananca energia, apoi genereaza in boli grave. Convinge-ti colegii sa accepte geamul deschis sau aeriseste incaperea la fiecare doua ore.

Mancatorul de energie 5: Lumina artificiala!

In locul unde nu intra soarele, intra doctorul! Nici nu iti poti imagina cate efecte negative are lipsa luminii naturale. Dureri de cap, zero energie, anxietate, stari profunde de depresie. Acestea sunt doar cateva dintre efectele lipsei soarelui. "Bateriile" noastre se incarca doar cu soare, asadar trage acum draperiile de la geam, oriunde ai fi!

Niciun comentariu: