13 oct. 2009

Terapia cu flori pentru copii!


Pe masura ce copiii cresc, si numarul afectiunilor lor creste. Medicii ne spun ca nu e bine sa pompam medicamente in copil ori de cate ori are o tulburare de sanatate si au dreptate! Multe dintre minorele simptome le putem trata foarte simplu, prin metode naturiste. Una dintre ele este si foarte eficienta, dar si foarte placuta pentru ca se bazeaza strict pe flori!

Floare de nuc - dentitie

Au aparut primii dintisori ai micutului tau? Il vezi ca sufera, dar nu-i poti face nimic sa-i iei durerea. Dar o poti ameliora cu ulei din floare de nuc! Maseaza-i gentil gingiile cu putin ulei, apoi repeta operatiunea la trei-patru ore. Daca odrasla nu agreeaza prea tare gustul, poti dilua uleiul cu putina apa sau poti unge un morcov congelat pe care apoi sa-l dai copilului sa-l rontaie.

Flori de cires - temperament agitat

Cand devine agitat pentru ca si-a pierdut o jucarie sau chiar si fara motiv, nu te speria. Copiii au si ei temperament. Picura putin ulei de flori de cires intr-un bol si amplaseaza-l in aria lui de desfasurare. Florile de cires au un efect calmant rapid, iar aroma lor ii va relaxa instantaneu. Ciresul face minuni cand istericalele copilului sunt doar o arma pentru a capata tot ce-si doreste.

Violetele - stari de depresie

Daca micutul tau se simte deprimat, poate datorita unei note proaste capatate la scoala sau o mustrare din partea familiei, linisteste-l cu violete. Pune-i o glastra plina cu aceste superbe flori sau aromeaza camera in care sta cu mirosul lor. Il vor face sa renunte la ideea de a fi solitar si starea de relaxare ii va alunga dezamagirea.

Trandafirii - cosmaruri

Toti prichindeii au cosmaruri. Unele sunt datorate filmelor de la televizor, stresului de la scoala sau te miri ce. Daca vezi ca micutul tau a dormit prost in ultimele nopti sau daca a prins teama de intuneric, pune-i in camera cativa trandafiri proaspeti, pe care sa-i lasi acolo si peste noapte. Poti sa dormi linistita, chiar functioneaza. Mai mult, copilul va fi mult mai energic la scoala datorita proprietatilor trandafirilor.

Cicoarea - posesivitate, timiditate

Orice jucarie a lui este numai a lui. Nimeni nu se poate atinge de tine fara sa provoace rauri de lacrimi in ochii copilului tau. Asta nu poate insemna decat ca e gelos si posesiv. Mai mult, in compania altor copii are un comportament timid, stare care merge mana in mana cu posesivitatea. Nicio problema, rezolvi asta cu aroma de cicoare si ceaiuri de cicoare. Aceasta floare are proprietati miraculoase cand e vorba de scos "rasfatul" din copil. Va capata curajul necesar pentru a iesi de dupa fusta mamei si pentru a socializa.

Levantica - gelozie, razbunare


Puiul tau este razbunator din cale afara? Inseamna ca este foarte tensionat. Nu, nu de factori exteriori, ci pur si simplu asta face parte etapele cresterii. Nu trebuie sa te ingrijorezi, doar inconjoara-l cu flori de levantica. Mirosul lor il va calma, relaxa si il va face mult mai prietenos. Pe acest sistem merg si detergentii pentru rufe, stiai?

Gentiana - deceptie, descurajare

Daca prichindeii se pregatesc pentru un examen la scoala, sau pentru o competitie sportiva, inconjoara-i de gentiene! Floarea de gentiana are proprietati miraculoase atunci cand e vorba de energie. Mai mult, picii tai vor dobandi increderea in sine de care au nevoie si starile de curaj care lipseau. Aromaterapia functioneaza, ai sa vezi. Daca vrei sa fii sigura ca nu dai gres, parfumeaza-i hainele cu esenta de gentiana sau unge-l cu o picatura de ulei pe mana.

Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu: