9 oct. 2009

Beneficiile roadelor de toamna!


Cu siguranta ti-a fost dor de placinta cu dovleac aburinda, de ridichiile negre savurate cu branza proaspata sau de corcodusele copilariei. Dar a venit toamna, iar toate aceste bunatati s-au intors la noi. Hai sa-ti spun ce proprietati au aceste delicioase roade:

Ardeiul gras

Savureaza ardei grasi pentru o imunitate de fier. Acesta este bogat in vitamina C, dar are si carotinoide care protejeaza celulele de maladii si cancer. Mananca-l cu incredere ori de cate ori ai ocazia si vei avea si un par frumos.

Prunele

Poate cel mai bun leac pentru digestie din cate exista! Prunele sunt bogate in fibre si au un efect detoxifiant foarte puternic. Mananca-le intre mese, ca mici gustari, si vei reusi sa ai silueta ideala, dar vei scapa si de suparatoarele probleme de stomac.

Corcodusele

Ne amintesc de copilarie, iar copilaria ne aminteste de energia infinita pe care o aveam. Poate ar trebui sa ne intoarcem la partea cu corcodusele: in 100 de grame de corcoduse se gasesc 7,4 g hidrati de carbon, 2,4 g acizi organici liberi, 188 mg potasiu, 3 g pectine, mult fier, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele din grupa B si provitamina A. Un energizant perfect!

Strugurii

Toamna fara struguri nu e toamna. Culesul de vie in sine este o terapie placuta contra oricaruit tip de astenie, dar oare stii ca acel mic bob de strugure este miraculos pentru organism? Stiai ca sucul de struguri este denumit si laptele vegetarian? Mananca struguri pentru a avea un corp pur si sanatos.

Merele

Vitaminele C, B1, B2 si A se simt ca la ele acasa in mar. Probabil ca nu stiai ca un simplu mar combate astenia fizica si intelectuala, surmenajul, sedentarismul, obezitatea, reumatismul, inflamatiile intestinale, starile febrile, insomnia si nervozitatea! Acum intelegi de ce marul e de nelipsit?

Ridichiile negre

Sunt pline de calciu si magneziu! Un meniu in care se includ si ridichiile negre, de toamna, te scapa de indigestii, de problemele de bila si acciditatea din stomac. Aceste roade sunt un leac natural pentru pietrele la rinichi si problemelor de fiere.

Dovleacul


Aceasta leguma are proprietati nebanuite: e bogat in vitamina A si seleniu, el creste potenta barbatilor si functioneaza ca un antitermic pentru cei suferinzi de raceli. Mananca dovleac din belsug in toamna aceasta pentru a avea un corp tonic si rezistent.

Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu: