8 oct. 2009

Mituri despre frumusete si sanatate!


Pe vremuri, o vorba era de ajuns pentru a crea o adevarata panica printre femei. Ai aflat si tu ca, daca te razi cu lama pe picioare o sa-ti creasca inzecit mai mult par?! Nimic mai fals. Pe vremuri nu existau studii la fel de ample si complexe ca cele din zilele noastre, asadar, e timpul sa spulberam cateva zvonuri, primite mostenire din batrani.

1. Celulita apare in urma kilogramelor in plus - Fals!

Coaja de portocala apare si la femeile atlete sau trase prin inel. Poate fi o afectiune genetica sau un rezultat al unei alimentatii neadecvate corpului.

2. Daca bei multa apa, vei avea piele mai frumoasa - Fals!


Daca bei multa apa, nu faci decat sa ajungi mai des la toaleta. Bea de cate ori ti-e sete si vei beneficia de toate proprietatile apei. Specialistii recomanda opt pahare pe zi.

3. Exista alimente care ard grasimile - Fals!

Nu, nu exista. Poti arde grasimile doar prin exercitii fizice regulate.

4. Ciocolata cauzeaza acnee - Fals!

Nu s-a dovedit niciodata stiintific faptul ca acneea ar avea acest efect asupra pielii. Intr-adevar, consumul foarte mare de zahar poate creste secretiile hormonale.

5. Cu cat un produs este mai scump, cu atat este mai bun - Fals!


Specialistii spun insa, ca, daca un produs e scump, de multe ori nu poate sa-ti ofere decat o gaura in buget. Nu uita ca majoritatea produselor de firma investesc foarte mult in ambalaj.

6. Tenul perfect se obtine prin curatare temeinica - Fals!

Daca o sa te speli de mai mult de doua ori pe zi vei avea surpriza sa constati ca pielea ta a devenit foarte uscata, sensibila, exfoliata si imbatranita. PH-ul pielii devine inexistent, iar cosurile apar ca ciupercile dupa ploaie.

7. Pasta de dinti, leac pentru cosuri - Fals!

Da, pasta de dinti are si un rol antibacterian, dar nu este indeajuns pentru a stopa o infectie cutanata. Ea nu face decat sa usuce temporar pielea. Cu un astfel de tratament va puteti alege cu niste frumuseti de gropite pe fata. Apelati mai bine la pudra de argila.

8. Daca te epilezi cu lama, parul creste mai des - Fals!

Da, daca te-ai nascut cu o pilozitate excesiva. este adevarat ca firul de par creste mai gros si se pigmenteaza mai tare, dar mai mult decat ai, nu va creste. E simplu: daca iti inlaturi puful de pe corp, acesta ve reveni sub forma de fir de par mai lung. In acest caz, nu conteaza in ce modalitate te epilezi.

9. Nu te spala pe fata cu sapun - Fals!

Produsele de igiena din zilele noastre sunt mult mai blande decat cele de pe vremea bunicii. E ok sa te speli pe fata cu un sapun bland, iar specialistii chiar recomanda pentru inlaturarea acneei sapunurile antibacteriene.

Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu: