7 oct. 2009

Pregateste-ti pielea pentru anotimpul rece!



A venit toamna cu vant rece, temperaturi scazute si alimentatie noua. Mai putine legume in farfurie, dar si factorii termici ne distrug pielea frumoasa, bronzata de dupa vara, hidratata din belsug cu crema pentru plaja. Pentru ca multe dintre voi v-ati ales cu pete de soare sau exfolieri, va propunem cateva creme naturiste, simple de facut in casa.

Tonifiant pentru bust:

Pentru un bust mai ferm si o piele rezistenta incearca urmatoarea mixtura: o lingurita de marar tocat marunt si bine amestecata intr-un bol in care se afla un pahar de iaurt sau de smantana, la care mai adaugati si sucul unei lamai. Aplicati compozitia si infasurati-va lejer cu o folie de celofan in jurul bustului. Dupa 20 de minute clatiti. Repetati procesul de trei ori pe saptamana.

Gomaj pentru intregul trup:

Scapa de petele de soare sau de pielea exfoliata de dupa bronz cu coji de nuca pisata. Marunteste cojile de la patru nuci, amesteca-le cu iaurt sau glicerina si maseaza-ti tot corpul. Dupa doar doua folosiri ai scapat de aceste probleme.

Crema pentru talpi:


Maseaza-ti picioarele cu o crema facuta de tine din glicerina si malai. Rasfata-ti talpile in fiecare seara, pentru a scapa de pielea moarta sau de circulatia dificila. Amesteca intr-un pahar cu glicerina cinci linguri de malai si o lingurita de scortisoara. Maseaza energic, apoi clateste in apa cat mai fierbinte.

Masca pentru pielea capului:

Oul face minuni pentru par. Ia doua galbenusuri, bate-le si aplica-le pe par. Ramai asa pana se usuca apoi spala-te cu putin sampon. Pentru un plus de stralucire, adauga la galbenusuri si suc obtinut dintr-o jumatate de lamaie.

Masca hidratanta pentru fata:


Amesteca doua banane pasate cu o lingurita de miere 100% naturala si o jumatate de pahar de iaurt gras. Aplica mixtura pe fata si las-o sa actioneze jumatate de ora sau chiar si mai mult, in functie de cat de dezhidratat e tenul tau. Repeta acest proces de trei ori pe saptamana.

Crema pentru corp:

Adauga la un pahar de ulei de masline patru lingurite de unt topit si doi castraveti proaspeti pasati. Aplica mixtura pe intregul corp apoi infasoara-te intr-un prosop mare sau celofan, pentru ca mixtura sa lucreze. Este de ajuns sa aplici doar de doua ori pe saptamana aceasta crema pentru a vedea rezultatele.

Bonus: Mixtura antivergeturi!

Daca te-ai ales cu mici crapaturi albe pe piele, afla ca acelea sunt vergeturi! Au un aspect urat, asadar, trebuie inlaturate cat mai rapid. Ai auzit si tu ca sunt greu de indepartat? Nu chiar. Foloseste un tratament soc din Aloe vera si ulei de masline. Amesteca un pahar de ulei de masline cu un pahar de Aloe vera pasata si un castravete taiat marunt. Aplica mixtura in fiecare seara, timp de o saptamana. Nu uita sa masezi energic: scapi si de celulita.


Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu: